torsdag den 20. januar 2022

Året - set gennem små øjne


Året - set gennem små øjne


Forfatter: Elvira Fragola

Genre: Billedbog

Målgruppe: Børn

Udgiver: Turbine forlaget


Året gennem små øjne er en smuk illustreret bog til børn og deres familier om årets 12 måneders, om årstidernes skiften og om naturen omkring os. 


Årets første færdiglæste bog blev passende nok 'Året' af Elvira Fragola. Jeg synes hver gang der kommer en ny bog fra Elvira, så bliver det kun bedre og smukker. 'Året' er en fantastisk smukt illustreret bog der følger årets 12 måneder. Hver måned har et digt, med en stemningsfuld illustration på højre siden. Opslaget efter fortæller om den pågældende måned - om naturen, dyrene og blomsterne, krydret med illustrationer og en kreativ-ide man selv kan afprøve. 

På første side i bogen skriver Elvira hvordan hendes datter en dag spurgte hende om hvilken måned der var hendes fødselsdag. Det var september. Hvornår er det september spurgte datteren - og ja, hvordan beskriver man lige en måned for sit barn. Hvad sker der i hver måned på året - for der sker jo forandringer hele tiden. Elvira sætter ord på det for os som vi kan læse højt for vores børn. Hver måned kan og er noget helt særligt. En måned er ikke bare en måned, den er beriget og den påvirker os alle hver eneste dag. Men hvor tit stopper vi op og mærker efter? Føler? 

'Året' er ikke bare en bog om årets 12 måneder, det er også en bog hvor vi kan komme helt ned i gear med vores børn og sammen kan se alt det fine. Alt det som egentlig er hverdag men samtidig SÅ meget mere. 

Min ældste søn ved nu at hans fødselsdagsmåned er helt særlig fordi der kan vi være heldig at se spætten i skoven og vi skal helt sikkert lave brændnældepesto næste gang vi når til hans fødselsdagsmåned. 

Kæmpe anbefaling herfra. SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig