søndag den 13. maj 2018

Bloggerbrunch med Peter Mogensen og Turbine forlagetI forbindelse med Peter Mogensens nye debut roman 'I bjørnens klør' udkom, var jeg sammen med en håndfuld bloggere inviteret til bloggerbrunch med Peter Mogensen nede på Turbine forlaget i Aarhus. Som jo normalt også er min arbejdsplads, men jeg var rigtig spændt på Peter Mogensens nye roman, for jeg kan normalt godt lide politiske spændingsromaner, og Peter Mogensen som jo har arbejdet i statsministeriet i en årrække, må have et rigtig godt indblik i den historie han vil fortælle. 

Han fortæller os også til brunchen, at det lige præcis er det, der gør at hans bog allerede havde solgt filmrettigheder til bogen inden den havde fundet forlag. Der er kun en lille håndfuld mennesker der ved hvordan det rent faktisk forgår i statsministeriet, og han fortæller også at det ikke er en hel almindelig arbejdsplads. Den viden han sidder med har derfor ramt en tør plet i dansk litteratur.

Peter Mogensen fortæller os, at personerne i historien er inspireret af nogen han har mødt i virkeligheden og måske også sig selv, men han har på ingen måde gået efter det. Måske lige med undtagelse af Putin. 

Historien blev til fordi han sad i Toscana og ikke havde nogle bøger han gad læse. Og pludselig sad han der og skrev og fortalte selv historier, som han synes var bedre end det han læste. Han fortæller dog at der er langt fra at sidde og hygge skrive og så tage det mere seriøst. Det var lidt af en mur han skulle igennem og han har fået hjælp af forskellige i hans omgangskreds der er vandt til at arbejde med litteratur. Så han mener han har været igennem mange af de klassiske begynderfejl, f.eks. startede han ud med 14 synsvinkler og endte så som nu på fire. Så det har været et større redigerings arbejde. 

Hans mål med bogen er egentlig bare at læserne bliver underholdt og at de finder den spændende, men underliggende i historien ligger også en bekymring om det Rusland vi står overfor i dag. 

Imens han fortæller om sit spændende arbejde med bogen spiser vi virkelig mange lækkerier som Turbine har disket op med. Der var virkelig meget lækkert mad. Og efter maden bliver der tid til lidt fotografering og et par signeringer. Samt Marie fra Turbine viser os forlaget. Og det var så her jeg skulle have tænkt på at have ryddet mere op på mit skrivebord. Oh well.. 

Peter Mogensen bliver som noget af det sidste spurgt om fremtiden for ham som forfatter, og han virker meget ydmyg i forhold til, at hvis folk vil læse hans bøger, jamen så kunne han da godt tænke sig at sidde og skrive videre nede i Toscana, og foreløbig tænker han i en fortsættelse til 'I bjørnens klør'

Tak til Turbine og Peter Mogensen fordi jeg måtte komme med. Det var super hyggeligt. 


De sidste to billeder er taget af søde Karina fra Crossing Journeys


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig